هیبت
هیبتفریدون پوررضا

استاندار کرمان: جشنواره نواحی از مهم‌ترین جشنواره‌های موسیقایی کشور است

محمدجواد فدائی در شورای سیاست‌گذاری دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی کشور، این جشنواره را یکی از جشنواره‌های هنری مهم در سطح کشور معرفی کرد و افزود: انتظار داریم با تعامل همه دستگاه‌های اجرایی استان آبان ماه سال جاری این جشنواره به بهترین نحو ممکن در استان کرمان برگزار شود.

وی با بررسی موارد مطرح‌شده در جلسات گذشته هماهنگی برگزاری این جشنواره در تهران، افزود: دستگاه‌های مرتبط با این جشنواره با تعامل و همکاری شرایط برگزاری هرچه بهتر این جشنواره را فراهم کرده تا مردم بتوانند از بخش‌های مختلف این جشنواره موسیقی به خوبی استفاده کنند.

وی گفت: از آنجا که جشنواره موسیقی نواحی یکی از مهم‌ترین جشنواره‌های هنری و موسیقایی در سطح کشور است، باید بتوانیم در سطح ملی و حتی بین‌المللی برنامه‌ریزی مناسبی برای یک اجرای خوب و باکیفیت در استان کرمان داشته باشیم.

استاندار کرمان از حضور گروه‌های اجرایی موسیقی از کشورهای مختلف در این جشنواره خبر داد و بیان داشت: اساتید موسیقی نواحی، دانشجویان رشته موسیقی و انجمن های موسیقی کشور از جمله مهمانان این جشنواره خواهند بود.

فدائی در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست به طبیعت، پیشینۀ تاریخی و داشتن بزرگ‌ترین مجسمه‌سازان مطرح کشور در استان کرمان در حوزه مجسمه‌سازی اشاره کرد و گفت: با توجه به ظرفیت استان کرمان و همچنین برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته به‌زودی کرمان به عنوان پایگاه مجسمه‌سازی کشور لقب خواهد گرفت.

وی به برگزاری رویداد «دو باغ» (سفر سه روزه مطالعاتی یکصد نفر از کسانی که در حوزه مجسمه‌سازی فعالیت می‌کنند، بین باغ سنگی شهرستان سیرجان و باغ شاهزاده ماهان) اشاره کرد و افزود: در این رویداد بزرگ فرهنگی در حوزه مجسمه‌سازی، مطالعات سی تا چهل اثر در قالب فعالیت‌ها و تاریخ مجسمه‌سازی استان کرمان طراحی و داوری خواهند شد که پس از آن استان کرمان به عنوان بستری برای این هنر در سطح ملی شناخته خواهد شد. فراخوان این جشنواره بنا بر اهداف و مأموریت‌های مشخص‌شده در آیین‌نامه برگزاری جشنواره و شناسایی، ظرفیت‌سازی و حمایت از فعالیت‌های خلاقانه هنرمندان موسیقی بومی سراسر کشور با اولویت معیارهای هنری و اصالت‌های فرهنگی – موسیقایی هر منطقه تهیه و تنظیم شده است.

موضوع بخش اصلی دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی تکیه بر اجرای آثار با کلام مبتنی بر منظومه‌های تغزلی از شاعران کهن ایران زمین، همچنین شاعران بومی (با گویش‌ها و زبان‌های محلی) در نظر گرفته شده است. بر همین اساس آثار ارسالی مرتبط با این فراخوان نیز می‌بایست بر اساس اجرای مقام‌های آوازی با مضامین تغزلی (عاشقانه)، مبتنی بر فرهنگ موسیقایی اصیل هر منطقه باشد.