هیبت
هیبتفریدون پوررضا

کرمان یک پارچه صدا شد/ آغاز دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران

به گزارش ستاد خبری دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران، این مراسم با حضور محمدجواد فدایی استاندار کرمان، سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد اله یاری مدیر کل دفتر موسیقی، مهدی افضلی(مدیرعامل بنیاد رودکی)، علی ثابت‌نیا مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، احمد صدری دبیر جشنواره و محمدرضا علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با استقبال پرشور  مردم کرمان در محوطه کاروانسرا آغاز شد.

محمدرضا علیزاده (مدیر کل اداره ارشاد کرمان) در ابتدای این مراسم پشت تریبون قرار گرفت و ضمن خوشامدگویی به مخاطبان در سخنانی گفت: «در هفته وحدت همزمان شاهد افتتاح دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران هستیم؛ بعد از آن به مدت ١٠ روز متوالی شاهد برگزاری تئاتر مهربانی هستیم.به امید خدا جشن های متعددی را شاهد خواهیم بود، ضمن خیر مقدم به ٢٨٠ هنرمندی که امشب با افتخار میزبانی آنها را داریم، دانشجویان موسیقی و ١٣ هنرمند بین المللی به ما افتخار حضور را داده اند.

علیزاده ادامه داد: امسال شاهد افزایش مهمان در دوازدهمین دوره هستیم، سال گذشته ١۴٠ مهمان و امسال هم از  ٢٨٠ نفر میزبانی می کنیم. از تمامی عزیزانی که در هرچه بهتر برگزار شدن این جشنواره همکاری داشتند کمال تشکر را دارم.

او سپس پیام دکتر سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را قرائت کرد: «موسیقی نواحی روایتگر تاریخ و جغرافیای فرهنگی، اجتماعی و انسانی ایران است. گنجینه­ای از نواها و آواهایی که تجلی اصالت و معرفت است و با باورهای مردمان این سرزمین پیوندی وثیق دارد. روایت­ها و قصه­های فراوانی با این موسیقی از مسیر تاریخ گذر کرده و تا امروزراه پیموده است. موسیقی نواحی برخاسته از فرهنگ، اقلیم و هویت قومی مناطق مختلف ایران نسل به نسل حفظ شده و جلوه­ای از تنوع فرهنگ­های بومی و قومی در آیینه زلال آن هویداست. در روزگار ما موسیقی نواحی فرصتی است برای بیان فرهنگ و هنر بومی و نوجوانان و جوانانی که دل در گرو این موسیقی دارند و راه استادان و هنرمندان را ادامه می­دهند.

جشنواره موسیقی نواحی جلوه­هایی از این موسیقی را چون منشوری از نقش­ها و رنگ­ها به نمایش می­گذارد، اما بیش از آن رویدادی برای بازخوانی و یادآوری اهمیت و ضرورت موسیقی نواحی در زمان حاضر و اندیشه و گفت و گو درباره داشته­ها، نیازها و فردای موسیقی نواحی است.

حضور هنرمندان گرانقدر موسیقی نواحی را در دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران درکرمان ارج می­نهم و از تلاش خالصانه دست­اندرکاران این رویداد سپاسگزارم. »

در ادامه این مراسم رونمایی از کتاب منظومه های حماسی برگرفته شده از جستار نغییرات در موسیقی های اقوام ایرانی به همراه رویدادهای یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران و همچنین اجرای دهل و سرنا اختصاص داشت و سپس محمدجواد فدایی، استاندار کرمان در  سخنانی مطرح کرد: به همه کسانی که در این مراسم حضور دارند خوش آمد می گویم و از دست اندرکاران جشنواره تشکر می کنم. خوشحالم که این جشنواره در کرمان برگزار می شود. ترجیح می دهم در این موقعیت مطالبی را در حوزه موسیقی، گردشگری و توسعه موسیقی بیان کنم.

او ادامه داد: ما در استان کرمان به دنبال گردشگری فرهنگی و به ویژه گردشگری موسیقی هستیم  و در این راستا برای موسیقی نواحی اهمیت ویژه ای قائل  هستیم. امیدوارم روزی شاهد این باشیم که موسیقی مقامی در تمامی شهرهای ایران اجرا شود.

سپس سید محمدمجتبی حسینی، معاون وزیر ارشاد در امور هنری در سخنانی گفت: موسیقی نواحی شرح شریف سرزمین هاست و نغمه و الحان این موسیقی در سوگ و سور در ستایش و نیایش قرین آدمی است و روایتگر زندگی. نواهایی که نشان دار کوه و دشت و دریاست و با خاک و خورشید هم پیوند. نغمه هایی که موزه مزامیر و مضامینی است که به مرحمت پنجه کاردان و حنجره هنردان پنجره ای می گشاید به منظر گسترده فرهنگ از دیروز تا همیشه ای که صدا باقی است.

او ادامه داد: موسیقی نواحی بدین صفت نه تنها پدیده ای شنیدنی که نگارخانه ای دیدنی است. حتی حرمان و هجران منظومه هایش رنگ امید دارد و رنگ کوشش و جشنواره موسیقی نواحی گردهمایی مشتاقانه ای که پیر و جوان می خواهند از ارمغان دلپذیر هنر در گوش محرمان فرهنگ قصه های ناب زمزمه کنند، از این روست که دغدغه تمامی دست اندرکاران نه صرف نغمه پردازی که ایجاد معرض است برای گفتگو ، برای آنکه ببینیم و بدانیم از اقلیم رنگارنگ و اقوام مختلف نجد ایران چه گوهرها برای فردا می توان سفت.

دیروز را چراغ راه فردا قرار دادن و امروز را با امید و وحدت و یکدلی سپری کردن حاصل ارزشمند این روزهاست. روزهایی که می تواند بر جذابیت های کرمان کریم بیفزاید.

بر من است تا ضمن ادای ارادت به هنرمندان موسیقی نواحی ایران، هم از استاندار فرهیخته و ممتاز کرمان جناب دکتر فدایی و مسئولان عزیز استان و همکاران عاشق و سخت کوشم در کرمان بویژه آقای علیزاده و در تهران خاصه برادرانم آقایان اله یاری، ثابت نیا، و دبیر دانشور این رویداد دکتر احمد صدری صمیمانه قدردانی کنم.

آیین سرنا و دهل نوازی، آیین دستمال بازی توسط گروه «دستمال بازی» سیرجان، آیین «نوبت نوازی»، اجرای چند برنامه موسیقایی توسط گروه «صحرا روشن» از خراسان شمالی بخش دیگری از برنامه بود.

گروه «فرامرز گلزار»از آذربایجان شرقی، گروه «زهی زنگ شاهی» از سیستان و بلوچستان، گروه «سزیکلی» از کشور ترکیه، گروه «ویسی» از کرمانشاه، گروه «جرجانی» از ترکمن، گروه «طوفان ریگان» از کرمان، گروه «آوای اصلان» از علی آباد کتول و گروه «میسان» با رقص شمشیر از خوزستان از جمله گروه هایی بودند که در این مراسم به اجرای برنامه پرداختند.

انتهای پیام